Tanfolyamot ajándékba!

Nem újkeletű dolog, hogy az ember mindig meggondolja, mire adja ki a pénzét. És nincs ez másként akkor sem, ha ajándékot választunk. Akkor is igencsak fontos meggondolnunk, mire költünk. Ha pedig az ajándék kiválasztásánál összeköthető a kellemes a hasznossal, akkor még jobb érzés lesz az ajándékozás mindkét fél részére. Ha valamilyen tanfolyamot, tudást ajándékozol, akkor biztosan megfelelsz ennek a feltételnek.

Kinek érdemes tanfolyamot ajándékozni?

Elsó körben kezdjük inkább azzal, hogy kinek nem érdemes tanfolyamot ajándékozni. A kisgyerekek nyilván korukból adódóan nem tudják úgy értékelni a tanfolyamokat, az ajándékozott tudást. Ezért valószínű másfajta ajándéknak jobban örülnek. Minél inkább fejlődnek, érnek a gyerekek, érdemes elgondolkodni egy tudás alapú ajándékokon.

A gyerekek 8-9 éves koruktól kezdve (persze azért sok függ attól, hogy milyen a gyermek személyisége) már érdeklődhetnek egy-egy téma, vagy terület iránt annyira, hogy ehhez kapcsolódóan találjunk nekik egy megfelelő tanfolyamot. Ilyen lehet például egy rajztanfolyam azok számára, akik szeretnek rajzolni. Fontos ehhez azonban, hogy az érdeklődésük valós legyen. Mert ha nem, akkor csalódás érheti őket az ajándékozásnál.

A fiatal felnőtteknek, vagy akár az idősebb korosztálynak is már egészen sokféle tanfolyam közül válogathatunk. Ezek közül a lehetőségek közül szedtünk össze párat.

Hogyan válassz tanfolyamot ajándékba?

Ha már kiderítetted, hogy a megajándékozottnak milyen az érdeklődési köre, akkor az alapján érdemes kinézned a tanfolyamokat. Fiatal felnőttek és idősebbek esetében az is jó módszer lehet, hogy kiválasztunk többféle tanfolyamot, és még mielőtt valamelyikre befizetnénk az illetőt, megkérdezzük, hogy melyik az, amelyik a legszimpatikusabb a számára. Ha meglepetésnek szánod, akkor persze alkalmazz valamilyen kerülőutas megoldást. Például mondhatod azt, hogy te szeretnél jelentkezni valamelyikre, csak nem tudod eldönteni, hogy melyiket válaszd és kérd ki a tanácsát, ő melyiket választaná a helyedben.

Mivel ma már nemcsak személyes, hanem online tanfolyamok közül is szép számban válogathatunk, ezért igazából a tanfolyamok tárháza határtalan. Nemcsak itthoni, de külföldi tanfolyamok is szóba jöhetnek.

Néhány ajándék tanfolyam ötlet a teljesség igénye nélkül:

Lényegesnek tartom még egyszer hangsúlyozni, hogy olyan ajándékot adjunk, aminek a megajándékozottunk valóban örül. Tehát csak olyannak ajándékozzunk tanfolyamot bármilyen alkalomra, aki valóban szeret és akar is tanulni, fejlődni, új tudásra szert tenni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*