4 tipp ideális textília vásárlásához nyárra

Ajándékba keresel a lakásba textíliát? Ágyneműhuzatban gondolkodsz, amit nyáron is használni lehet? Születésnapra, vagy éppen névnapra keresel apróságot? Ágynemű gyerekmintás változatban is kapható, így akár a kicsiknek is beszerezhetsz egyet. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár ötletet, amivel könnyebb lesz meglepetést találni!  

1. Tipp: Ágyneműhuzat választás 

Amikor ajándékot keresel, biztosan nem jut eszedbe olyan egyszerű dolog, mint egy ágyneműhuzat. Pedig remek választás lehet a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt, akár nyárra is. Ágynemű gyerekmintás kivitelben is kapható, így választhatsz akár Disney figurás, akár kisautós, akár szuperhősös verziót is. Ehhez azonban érdemes tudni az huzat méretét, illetve nem árt tisztában lenni azzal sem, hogy mennyire is érzékeny az adott személy bőre.  

Ha könnyen irritálódik, akkor érdemes valamilyen természetes anyagot vásárolni, mint a len, illetve a pamut. A mostanában divatos mikroplüss nem lesz jó, ennek használata ugyanis statikus elektromossággal is járhat, ami hosszú távon bőrirritációhoz vezethet. A melegebb hónapokra érdemesebb inkább könnyedebb, légáteresztő anyagot beszerezni, amiben jól szellőzik a testünk.  

2. Tipp: A termék színe 

A lakástextíliáknál és a huzatoknál is fontos azoknak a színe. Nyáron nem túl előnyös sötét árnyalatot beszerezni, hiszen ebben az időszakban inkább vidám dolgokra van szükségünk. A kiszemeltet meglephetjük egy piros darabbal, esetleg valamilyen virágmintás verzióval is, amit biztosan csak ezekben a hónapokban használ majd fel.  

3. Tipp: A paplan fajtája 

Nagyobb költségvetés esetén szóba jöhet egy nyári paplan is, aminél szintén nem mindegy, hogy milyen fajtájú. Nagyon praktikusak lehetnek azok a termékek, amelyeket két paplan összekapcsolásával egyesítenek. Nagy előnyük ugyanis, hogy nemcsak télen, hanem nyáron is használhatóak, hiszen könnyedén szét lehet őket szedni.  

A töltet esetében léteznek tollal töltött paplanok, amiket érdemes rendszeresen szellőztetni és napoztatni. A gyapjú verziók jól szigetelnek, így télen melegen tartanak, nyáron pedig elviselhetőbbé teszik a forróságot. Hát nem remek ajándék egy úgynevezett olcsóbb légkondicionáló? Persze nem pörgeti a levegőt, de az biztos, hogy kevésbé izzadunk majd meg alatta.  

4. Tipp: Babaágynemű választása 

Ha gyerekről van szó, akinek éppen nyárra esik a születésnapja, abban az esetben kiemelten fontos, hogy bőrbarát terméket válasszunk. Mivel az ő bőrük még rendkívüli módon érzékeny, így fontos, hogy az ajándékozott ágynemű természetes alapanyagú legyen. Az édesanya pedig biztosan örülni fog, ha még könnyen tisztítható változatot választunk.  

Összegezve 

Amennyiben tehát ajándékot keresel egy nyári születésnaposnak, bízunk benne, hogy ezzel a négy tippel segítettünk egy kicsit a döntésben. A lakástextíliák remek megoldások lehetnek a kicsiknek és a felnőtteknek egyaránt. Például ágynemű gyerekmintás kivitelben is kapható, amelynek biztosan minden lurkó örülni fog majd! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük