4 hasznos ajándékötlet Anyák napjára

Van pár hagyományos Anyák napi ajándékötlet, amellyel biztosan nem lőhetünk mellé. Egy szép virág, egy doboz csokoládé, esetleg egy virágcserép, illetve egy kertészetben használatos tárgy mind ezek közé tartozik. De vajon mi mindent adhatunk édesanyánk számára ezen a napon? Ebből a cikkből minden kiderül!

Cserepes virág

A vágott virág helyett válasszunk cserepes változatot, hiszen ez nem csak környezetbarátabb, de még hosszabb ideig is tart. Vásárolhatunk kiültethető verziót, de akár szobanövényt is. A nyár közeledtével számos lehetőségünk van szebbnél-szebb darabokat választani. A kisebb bokrok, cserjék szintén remek meglepetések lehetnek hobbi kertészek számára. Amennyiben nem vagyunk biztosak az egyes fajták hasznosságában, dönthetünk a jól megszokott muskátlik, balkonnövények és egynyári virágok közül.

Kedvező áron szerezhetsz be harangvirágot, fokföldi ibolyát, gerberát, de akár harangvirágot is. Ha egy kicsit többet szánsz ajándékra, akkor jöhet egy szép begónia, egy jázmin, egy csodálatos orchidea, illetve egy rózsa is egyaránt.

Locsoláshoz szükséges kellékek

A kertben minden esetben szükség van különböző locsoláshoz szükséges kellékre. Szórófej vásárlás online is történhet, amely nagy segítséget nyújt egy olyan időszakban, amikor nincs lehetőségünk körbejárni az üzleteket. A szórófejek hasznosak lehetnek a veteményesben, ahol a növények nem szeretik a közvetlenül a gyökerükhöz kerülő hideg vizet.

Szóba jöhet továbbá egy Gardena tömlőkocsi, egy profi gyorscsatlakozó, egy locsolótömlő, esetleg egy öntözésvezérlő is egyaránt. Annak, hogy végül mi mellett tesszük le a voksunkat, csak a pénztárcánk szab határt.

Kertészeti kiegészítők

Amennyiben nem szeretnénk megvásárolni a huszadik virágot, de mégis hasznos kerti kiegészítőt kívánunk átadni, nyugodtan válogathatunk a hasonló eszközök közül is. Legyen szó egy mintás kesztyűről, egy ültető készletről, esetleg egy sövényvágót, illetve permetezőt. Ezek mindegyike rendkívül hasznosnak bizonyulhat bármilyen kertről is van szó.

Egyedi kaspó

Amennyiben időnk és lehetőségünk van saját alkotást átadni, akkor vásároljunk egy sima cserepet, amelyet kedvünkre díszíthetünk ki. Választhatunk kisebb és nagyobb változatot, amiket festhetünk, ragaszthatunk és díszíthetünk. Szükség lesz akril festékre, dekupázs ragasztóra, ecsetre, szalvétára, esetleg egy vékony textilanyagra is. Ha még egyedibbre vágyunk, készíthetünk fotókollázzsal díszített változatot is, amelyhez csak pár fotóra lesz szükség. Kell ennél több egy édesanya számára?

Összegezve: Anyák napja egy különleges ünnep, amikor választhatunk a megszokott meglepetések közül, de akár készíthetünk is valamit. A virágok mellett remek ajándék lehet egy szórófej, vagy egy egyedi gyártású és különleges díszítésű kaspó. A növények tekintetében természetesen számos lehetőségünk van, hiszen májusban hatalmas kínálatból vásárolhatunk rózsát, begóniát, esetleg kisebb cserjéket, illetve bokrokat egyaránt.

Ajánljuk még a Milyen ajándékot válassz anyák napjára? című cikket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük