LifeStraw kézi vízszűrő, ajándék túrázóknak

Túrázókkal előfordulhat egy-egy hosszabb túra során vagy ha csak nem akarnak sok vizet magukkal vinni, hogy az ivóvíz készletek elfogynak. Ilyenkor abból a vízből kell inni, amit találunk. Patakok, folyók, tavak ideális vízforrás lehetnek, ha rendelkezünk saját vízszűrővel. Gyorsan és könnyedén ihatunk csaknem bármilyen vízből és folytathatjuk a túrát. A LifeStraw kézi vízszűrője ezekre a helyzetekre adhat megoldást. Kipróbáltam, úgyhogy bemutatom ezt a remek terméket.

Mi az a LifeStraw kézi vízszűrő?

Olyan vízszűrő, ami praktikus, kézben is elfér és ivás közben szűri meg a piszkos vizet. Mintha egy szívószállal innánk vizet. Tehát kifejezetten olyan víz szűrésére érdemes használni, amit amúgy nem lenne szabad meginni szennyezettsége miatt.

Számos alkalommal bizonyított már katasztrófa helyzetek során. Ellenőrzött, díjnyertes termék.

Life Straw kézi vízszűrő jellemzői

  • Hosszúsága: 22,5 x 2,5 cm
  • Súlya: 54 gramm
  • Tartós, BPA mentes műanyagból készült.

Life Straw kézi vízszűrő előnyei

  • 4 000 liter víz szűrésére alkalmas.
  • Könnyű, kis helyen elfér.
  • Praktikusan zárható, nyitható.
  • Kiszűri a baktériumok 99,999%-át.
  • Kiszűri az egysejtűek 99,9%-át.
  • Kiszűri a kólibaktériumot, vérhast okozó baktériumot, parazitafertőzés, hasmenésfertőzés, kolera kórokozóját.
  • Tartozékok is vásárolhatóak hozzá, mint pl. a vízszűrő, amivel egyszerűen pótolhatjuk a régi, elhasználódott alkatrészt és nem kell kidobni az egész eszközt.

Tapasztalat, vélemény a LifeStraw kézi vízszűrővel kapcsolatban

Ami először feltűnik, hogy rendkívül egyszerű eszköz. Nincs bonyolítva a szívó résznél és alul sem. Egyszerűen le lehet zárni és ki lehet nyitni mindkét végét. Amikor vízbe teszem és megpróbálok inni belőle, akkor kell néhányat szívni, hogy a víz a számig felérjen. Utána viszont már szépen jön belőle. Hasonló mennyiség jön belőle, mintha szívószállal innánk vizet.

Sokkal hatékonyabb, mint magunkkal cipelni több liter vizet. Sokféle élethelyzet elképzelhető, amikor nem tudunk, nem akarunk magunkkal vinni annyi vizet, amennyire szükségünk lenne. Persze minden esetben egyéni felelősség kérdése, hogy mennyire szennyezett vízből iszunk. Én úgy gondolom, hogy nem kell a végsőkig próbára tenni az eszköz tisztító képességét. Ha egy átlagos patakból vagy tóból iszunk, akkor azt tökéletesen megtisztítja. A szennyvízből vagy a szeméttelepről lecsordogáló vízből én nem hiszem, hogy bárki is rákényszerülne inni.

Plusz egy extra figyelmesség a praktikusság jegyében. Még egy hosszabb zsinór is található rajta, amivel könnyen fel lehet akasztani vagy felkötni a hátizsákhoz vagy amihez csak szeretnénk.

Csomagolása igényes, lényegretörő és letisztult. Minden információt elmond a termékről. Figyeltek arra, hogy ez is praktikus legyen.

Kiváló ajándék ötlet túrázóknak, túlélő túrára készülőnek vagy bárkinek, aki szeret felkészülni a váratlan helyzetekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük