Különleges játékok gyermekek számára

Egyedülálló és szokatlan játékot keresel gyermeked, esetleg egy rokon számára? Akkor bízunk benne, hogy az ebben a cikkben felsorolt eszközök egyike elnyeri majd a tetszésedet. Legyen szó fa építő játékról, varázspalló vásárlásáról, esetleg játék hangszerekről egyaránt. De vajon mi minden közül válogathatsz még? Most kiderül!  

Fa építő játék 

Vajon melyik eszköz az, amely a gyermekek életében a legkedveltebb elfoglaltságot nyújtják? Hát persze, hogy a fa építő kellék, amely fejleszti a kicsik fantáziavilágát és a képzelő erejét. Az alkotás tevékenységet hatással van a szem és kéz koordinációra és persze a motorikus képességekre. Választhatsz a fa építők és a nyílt végű változatok között egyaránt. Ott van például az akció-reakció Zig&Go 25 darabos gyártmány, amely képes az alapvető gondolkodási folyamatokat is aktivizálni. Emellett pedig különleges játék továbbá a “Csavarj és forgass el!” Hape márkájú építő, ami egy nyolc darabos készlet. A nevéből adódóan csak csavarni és forgatni kell a színes fa eszközöket.  

Varázspalló  

Ne feledkezzünk meg a varázspalló vásárlásáról sem, amely remek készségfejlesztő játék a kicsik számára. Az egyensúlyozó hinta hatalmas előnye, hogy nemcsak megmozgatja a gyermekek fantáziáját, hanem fejleszti is a mozgáskoordinációt is. Emellett hatással van az egyensúlyérzékre, a térben való tájékozódási képességre és persze a testtudatosságra egyaránt. A számos színben beszerezhető fából készült terméket kialakításának köszönhetően akár a felnőttek is használatba vehetik. Kiválóan alkalmas autizmussal élő, ügyetlen, túlmozgásos, esetleg magatartás- és figyelemkoncentrációs zavarban szenvedő kicsik számára. Fizikoterápiás eszközként szinte bárki alkalmazhatja fejlesztés gyanánt.  

Játék hangszerek 

A zene mindenki számára ösztönösen jön, hiszen a dallamok valahol mélyen mindenkiben ott vannak. A legtöbben már az anyaméhben hallunk különböző muzsikákat, amire aztán sok esetben utána is emlékszünk. Ahhoz azonban, hogy később fejlődhessünk, szükség lehet eszközökre, nem véletlenül szeretik annyira a gyerekek sem a különböző hangot kiadó játékokat. A fából készült gitár remek megoldás lehet, hogy a kicsik már korán elkezdjenek mélyebbre ásni a zene világában. A Jabadabado gitár egy szórakoztató eszköz, ami tökéletes minden olyan lurkó számára, aki kedveli a dallamokat. A fából készült darabot hat húrral látták el, tehát teljes egészében olyan, mint egy igazi hangszer.  

A webáruházban választható továbbá akár dob szett, csörgődob, sima dob, kék csörgő, bendzsó, de akár még hangszertorony is egyaránt. Bármelyik mellett is döntesz, a gyermeknek biztosan különleges élményben lesz része.  

Összegezve 

Bízunk benne tehát, hogy a felsorolt darabok között találsz majd olyat, ami neked és az ajándékozottnak is tetszeni fog. Varázspalló vásárlásával biztosan nem lősz majd mellé, de választhatsz egy különleges természetes fából gyártott hangszert, vagy akár fa építőt is egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük