Kinek van szüksége ipari pizzasütőre?

A pizzasütők nevük alapján gondolhatnánk, hogy csak és kizárólag pizzák készítésére alkalmasak. Ez azonban távol áll a valóságtól, hiszen egyéb ételek is készülhetnek a pizzakemence belsejébe. Ez alapján viszont joggal merülhet fel, hogy kinek van szüksége ipari pizzasütőre a pizzázókon kívül. Az alábbiakban erre is igyekszünk választ adni.

Mire használhatjuk az ipari pizzasütőket?

Az ipari pizzasütőket számos téren felhasználhatjuk, hiszen különböző méretekben is kivitelekben is találkozhatunk ilyen berendezésekkel.

Alapfelhasználásban természetesen az ínycsiklandozó pizzák elkészítésben lehet nagy segítségünkre egy ipari pizzasütő, hiszen pár perc alatt készíthetünk ropogós és ízletes pizzákat.

Emellett azonban egyes pizzasütők felhasználhatók akár kenyerek sütésére is, de ez esetben fontos odafigyelni a megfelelő hőfok beállítására és a sütési idő precíz betartására.

Amennyiben kisebb volumenű ételekben gondolkodunk, akkor a pizzasütők akár más tésztaételek (briós, kifli, stb), vagy melegszendvicsek készítésre is alkalmasak lehetnek.

Hol használhatjuk az ipari pizzasütőket?

Mivel nem csak pizzák készítésre használhatjuk a pizzasütőket, ezért természetesen nem csak a pizzázók számára lehet hasznos berendezés. Sőt mi több a pizzasütők felhasználási területe igen széles skálán mozog, így például könnyen találhatunk ipari pizzakemencéket:

  • kisebb üzemi konyhákban
  • éttermekben
  • szállodák konyháján
  • egyéb vendéglátóegységekben is.

Ipari pizzasütő előnyei

Az ipari pizzasütők esetében több előnyt megemlíthetünk, amiknek köszönhetően érdemes lehet elgondolkodni a használatán, azon vállalkozások számára, akiknél még nincs ilyen berendezés. Ezek az előnyök a következők lehetnek:

Gyors sütés

Az ipari pizzasütők kétségtelenül legnagyobb előnye, hogy a behelyezett pizzák konkrétan pár perc alatt elkészülhetnek bennük és biztosak lehetünk abban, hogy a pizza tészta nem marad nyers még középen sem.

Nagyobb kapacitás

Amennyiben nagyobb kapacitással tervezünk, akkor arra egy ipari pizzasütő ideális megoldást kínálhat, hiszen egy-egy ciklussal akár 8-10 pizza is készíthető egy nagyobb méretű sütő esetében.

Természetesen amennyiben kisebb kapacitással tervezünk, akkor arra egy kisebb pizzakemence is ideális lehet, hiszen találkozhatunk egy, illetve két kamrás megoldásokkal is.

Jól szabályozható hőmérséklet

Az ipari pizzasütők esetében jóval magasabb hőmérséklet érhető el, mint hagyományos sütők esetében. Maga a hőmérséklet azonban kiválóan szabályozható a többféle hőszabályozó beállítással, a belső hőmérőkkel, valamint a jellemzően samott borítású sütőtérrel.

Összegezve: Az ipari pizzasütők tehát szinte minden vendéglátóegység konyhájában jó szolgálatot tehetnek, így amennyiben gyors és hatékony megoldásra vágyunk, akkor érdemes lehet egy ilyen berendezésbe beruházni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*