A legpraktikusabb ajándékok családi ünnepekre

Végre együtt lesz a család, itt a nagy beszélgetések ideje, Te mégis az ajándékokon aggódsz? Vannak bizonyos családi ünnepek, melyeken a felnőttek is megajándékozzák egymást, de olykor nagyon nehéz megfelelő ötletre lelni. Igyekszünk praktikus, de nem unalmas ajándékot vásárolni, viszont ez egyre nehezebbnek tűnik. Talán segítséget jelent, ha megmutatjuk, melyek lehetnek a legpraktikusabb ötletek családi ünnepekre.

Ajándékok születésnapra és névnapra

A leggyakoribb családi ünnepek a névnap és a szülinap, talán ezért is kihívás mindig valami újjal előállni. Összegyűjtöttünk néhány bevethető tervet.

Ajándékutalvány

Felnőtteknek kiváló ötlet az ajándékutalvány a kedvenc boltjukba (pl. hangszerbolt, könyvesbolt, stb.), hiszen ezt biztosan magukra költik. Fontos, hogy ismerjük a szóban forgó személy érdeklődését, így biztosan eltaláljuk az ajándékot.

Szórakozás és kultúra

Szórakozást és örömteli perceket ajándékozhatunk színház- vagy koncertjegy vásárlásával. Hasonló értékkel bír egy vezetett városnéző séta, vagy bármilyen más kulturális program.

Exkluzív ötletek

Amennyiben az ajándékkosár ötletét szeretnénk feldobni, válasszunk exkluzív ajándékokat! Kerek évfordulókra is méltó ajándékok ezek. A következőkből csemegézhetünk:

  • kubai szivar
  • Dom Perignon pezsgő
  • prémium whisky
  • gin válogatás
  • cibetmacska kávé

Ballagási ajándékötletek

A ballagás bizonyos szempontból a felnőttkor kezdete, ezért a ballagó diákok is kapnak ajándékot a családtól. Sok esetben egyetemhez szükséges felszerelést vásárolunk nekik. Lehet ez laptop, tablet vagy egy minőségi okostelefon, attól függően, mire van szükség.

Hogy az emlék felejthetetlen legyen, sokan ékszert vásárolnak a ballagóknak, különösen a lányoknak. Érdemes az értékesebb, akár gyémánttal díszített ékszerek közül választani, ha igazán különleges ajándékot szeretnénk.

Mivel pedig a felnőttkor küszöbén lévő fiatalok szeretik a veszélyt, ajándékozhatunk extrém sport utalványt is. Ilyen lehet egy ejtőernyős ugrás, egy extrém túra vagy más izgalmas lehetőség.

A legpraktikusabb nászajándékok

Az esküvő a fiatal párról szól. Érdemes ezért figyelembe venni, készítettek-e ajándéklistát, vagy említették-e, mit szeretnének.

Anyagiak

Több párocska a pénznek örül a legjobban, hiszen lakásra vagy autóra gyűjtenek. Természetesen ezt is lehet ünnepélyesen átadni, kedves sorokat tartalmazó kártyával.

Élmények

Amennyiben kreatív és felejthetetlen ajándékot adnánk, jó ötlet a páros élményajándék. Ez lehet egy kellemes páros masszázs, wellness, extrém túra, de akár sétarepülés is. A szabadulószoba is kiemelten népszerű. Természetesen akár egy páros fotózást is ajándékozhatunk, így nemcsak az esküvőről, de a házasság első évéről is gyűlnek majd az emlékek.

Személyes ajándékok

Ha nagyon jól ismerjük a pár mindkét tagját, akkor készíthetünk róluk szóló, személyes ajándékot. Összegyűjthetjük kedvenc idézeteiket, verseiket, dalaikat, és kiskönyv vagy videó formájában átadhatjuk nekik. Az ajándékban megfogalmazhatjuk a házasságra szóló jótanácsunk, de akár viccesre is vehetjük a feladatot.

Praktikus ajándék további ünnepekre

A karácsony és a húsvét is már-már családi ünnepnek számít, hiszen ilyenkor is több generáció összegyűlik. A felnőttek nem mindig ajándékoznak. Előfordul viszont, hogy apróságokkal lepik meg egymást.

A legpraktikusabbak talán a feliratos vagy fényképes bögrék karácsonyra, hiszen ezek emlékként is megőrizhetők. Emellett a felnőttek is örülnek egy kedvenc parfümnek vagy kölninek, esetleg könyvutalványnak. A színház- és koncertjegyek itt is nagy sikert érnek el.

Összegezve: A családi ünnepekre sokszor nehéz praktikus és szerethető ajándékot találni. A fentiekben igyekeztünk olyan ötletes és megunhatatlan ajándékokat bemutatni, melyekkel valószínűleg örömet szerzünk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*