A legjobb ajándékok angoltanároknak

A félév vagy tanév végén néhány iskolában apró ajándékkal kedveskednek az osztályok tanáraiknak. Olykor persze felnőttként is megajándékozzuk angoltanárunkat, például egy jól sikerült nyelvvizsgát vagy angol nyelvű interjút követően.

Természetesen nehéz frappáns ajándékot vásárolni valakinek, aki nem közeli barátunk, mégis igyekezzünk kreatívak lenni! Ne érjük be egy egyszerű édességgel, hanem válasszunk valami szaktárgyhoz illő meglepetést. Cikkünkben megmutatjuk, melyek a legjobb ajándékok angoltanárok számára.

Feliratos póló angoltanároknak

A feliratos bögrék csillaga lassan leáldozóban, hiszen a legtöbb tanár polcai már roskadoznak tőlük. Mostanság azonban divatba jöttek a feliratos ruhadarabok. Angoltanároknak célszerű angol nyelvű feliratos darabot választani, kedves vagy humoros üzenettel. Készíttethetünk egyedi szövegezésű darabot is. Leggyakrabban pólót ajándékoznak, de a legtöbb tanár a pulóvernek is nagyon örül. Fontos azonban mérlegelni, hogy a kiválasztott ajándék illik-e a tanár stílusához és életkorához.

Angol versgyűjtemény tanároknak

Az angoltanárok többsége rajong az irodalomért, mégis ritkán vásárol magának szépirodalmi műveket. Egy gondosan kiválasztott idézetgyűjtemény vagy verseskötettel biztosan örömet szerzünk még a konzervatív pedagógusoknak is. A legjobb, hogy a kötet egy-egy művét még tanórán is bevetheti az angoltanár.

Belépő angol nyelvű előadásra

Ha úgy érzed, végre felbukkant az ideális angoltanár, ezért igazán kedves ajándékot szeretnél számára, nézz körül az angol nyelvű előadások kínálatában. Lehet ez egy angol nyelvű színházi este, stand-up comedy vagy más különleges előadás. A legjobb, ha időben cselekszel, hiszen ezek a belépőjegyek nagyon kelendők.

A legjobb ajándéktárgyak angol szimbólumokkal

Ha kisebb figyelmességgel szeretnéd meglepni angoltanárodat, rengeteg kedves tárgy közül választhatsz. Akik angolt tanítanak, általában rajonganak a kultúráért is, és örülnek az angollal kapcsolatos használati tárgyaknak. Lássunk néhány ajándékötletet, melyeket angol motívumos változatban szerezhetsz be:

  • falióra
  • jegyzetfüzet és írószerek
  • tolltartó
  • kulacs

Finomságok angoltanároknak

Ha éppen utazol, vagy van lehetőséged angliai csemegéket beszerezni, ne habozz! A legtöbb angoltanár örül, ha a következő finomságokat rejti az ajándékcsomag:

  • angol fekete tea
  • narancslekvár
  • csokoládék, kekszek
  • chutney

Összefoglalva: Ha saját oktatódnak vagy gyermeked angoltanárának szeretnél kedveskedni, többféle lehetőség közül választhatsz. Az apróságoktól a komolyabb ajándékokig nagy a választék angolos ötletek terén. A legjobb azonban, ha figyelembe veszed a tanár életkorát, stílusát és érdeklődését is.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*