2020-10-08 Az önismeret élménye ajándékba. Avagy mire jó a családállítás?

Az önismeret élménye ajándékba. Avagy mire jó a családállítás?

Mai világunkban egyre nagyobb hangsúlyt kap egy roppant fontos dolog: az önismeret. Mert minél inkább ismerjük magunkat és minél inkább jóban vagyunk saját magunkkal, annál könnyebben tudunk kapcsolódni a világhoz, családunkhoz, barátainkhoz. Rohanó, információval telített világunkban csakis önmagunk mély ismerete segíthet eligazodni és megfejteni a minket hátráltató sémákat, játszmákat, elakadásokat, örökölt családi mintákat és ezáltal teljesebb életet élni.

Családállítás ajándékba? Miért ne!

A legjobb, legértékesebb és legmaradandóbb ajándék az élmény. Nincs annál nagyobb és érdekesebb ajándék, amikor azt kapjuk, hogy egy maradandó élményen keresztül közelebb kerülhetünk magunkhoz, megismerhetjük azt, hogy a múltunkban, családunk múltjában megtörtént események hogyan hatnak ránk, kapcsolatainkra.

Az önismeretünk mélyítésében napjainkban igen népszerű és sikeres módszer a családállítás módszere. A családállítás olyan terápiás módszer, amely a spiritualitás és a pszichoterápia határterületén helyezkedik el. A módszer segítségével az egyén problémáinak lehetséges generációkon átívelő okai, az emberi kapcsolatok és szociális rendszerek rejtett működési mintái, az egyénre gyakorolt hatásai válnak láthatóvá és megtapasztalhatóvá.

Mikor érdemes családállításra jelentkezni?

  • Önismeretedet szeretnéd fejleszteni
  • Ha úgy érezed, nem vagy a saját helyeden
  • Nehéz élethelyzetek szokatlan ismétlődésekor, melyeken nem sikerül változtatnod
  • Ismétlődő párkapcsolati problémáid vannak
  • Feldolgozatlan gyermekkori traumák esetén
  • Függőségek esetén, melyekből nem látsz kiutat
  • Meddőség

A családállítás módszerei, lehetséges formái

A családállítás lényege, hogy megmutatja, milyen rendszerszintű elakadások állhatnak egy-egy lelki problémánk mögött. A családállítás során a problémánk mögött rejlő kulcsszereplők és jelenségek láthatóvá válnak és ezáltal feloldhatóvá is. Az állítás hagyományosan csoportban történik, de egyéni családállítás is lehetséges. Ebben az esetben az állításon csak az állítást vezető és a kliens vannak jelen. Csoportos családállítás esetében az egyes családtagokat a jelenlévő emberek képviselik, egyéni állításban erre a célra különböző tárgyakat használunk (pl. Kövek, bábuk, lapok). Az egyéni állítás rövidebb idő alatt elvégezhető mint a csoportos családállítás, de mind az egyéni, mind a csoportos állítás rendkívül hatékony.

A családállítás minősége, sikere és hitelessége nagyban függ a családállító személyétől

A családállító az életünket és utódaink életét is alapvetően meghatározó történésekkel foglalkozik. Nem csupán titkainkat bízzuk rá, hanem mindazt, ami az állítás során még kiderülhet. Nagyon fontos tehát, hogy jól válasszunk, csak profi szakemberrel dolgozzunk, alaposan érdeklődjünk utánuk, vizsgáljuk meg a referenciáit. Ha sikerült jól választanunk, hihetetlen élményben lehet részünk!

Családállítás profiktól:

lelkidolgaink.hu

integrativterapiaster.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.