2019-06-01 textil-karkoto-ajandekba

Textil karkötő ajándékba

Amikor ajándékot adunk, két dolog motivál bennünket. Az egyik, hogy örömet szerezzünk, a másik pedig, hogy önmagunkból adjunk egy kicsit oda a másiknak, akit szeretünk.

A legjobb ajándék ötleteket ezért is szólnak a saját készítésű ajándékokról. Mert beletesszük az időnket, a kreativitásunkat, és egy kicsit a szívünket is.

A textil karkötő az egyik legjobb ajándék ötlet, mert teljes egészében mi találjuk ki, és saját kezűleg alkotjuk meg.

Mire kell figyelnünk, hogy az ajándék ne valljon kudarcot?

Mi az a textil karkötő?

A textil fonalból készített, egyszerű egy szál zsinórból, vagy több fonalból többnyire csomózással készült karkötőket nevezzük így.

Mivel a karkötő készülhet egy vagy több színből, tejes mértékben mi határozzuk meg a színeket, valamint a csomózási technikánkat is, ezért olyan egyedi ajándékot adunk ezzel, ami biztosan nem tud szembejönni az utcán, vagy a munkahelyen.
Hasznos tanácsok a textil karkötő készítéséről?

Az előkészítés, a tervezés szinte fontosabb, mint az elkészítés. Nézzük tehát, mit kell megtervezni, mielőtt neki fogunk az ajándék karkötőnek.

  1. Mivel ajándékot készítesz, tudnod kell, hogy akinek készíted, milyen színeket szeret.
  2. Milyen medált, charmokat tud elképzelni ékszerként önmagán. Ha barátnőnek készíted, esetleg érdemes megfigyelni, hogy milyen színeket, ékszereket, karkötőket visel.
  3. Mielőtt nekilátsz, el kell döntened, hogy milyen vastag karkötőt készítesz.
  4. És azt is, hogyan fogod lezárni, hogyan teszed mértre állíthatóvá. Összecsomózhatod, annyit engedni fog a karkötő, hogy felhúzza a karjára. Csomózhatsz a végére karkötő kapcsot és karikát. De készíthetsz olyan karkötőt is, ami nincs összezárva, csak az egyik végén egy hurok van, a másikon meg egy nagy csomó, egy nagyon nagy csomó, akkora, hogy beleakadjon a hurokba.

Ha mindezt végig gondoltad, már gyerekjáték lesz meghatározni a karkötőt alkotó színeket és kiválasztani az esetlegesen belefűzött charmot.

A textil karkötőről még részletesebben olvashatsz a stiluspercek.hu blogon a Textil karkötő készítése című cikkben!

textil-karkoto-ajandekba

Az ajándék karkötő kisugárzása

A karkötő készítése közben gondolj arra az emberre, akinek készíted az ajándékot. Az ebéd is finomabb, ha „szívből készül”. Már kutatások is bizonyítják, hogy a tárgyak megőrzik azt a hangulatot, energiát, amiben készülnek, megszületnek. A jó hangulat megőrzésében segíthet akár egy jó zene hallgatása is.

Karkötők között a charm karkötők is csodásan néznek ki és ideális választás ajándékba. A Varázslatos charm karkötő ajándékba című cikkben részletesen írtam róla.
Karkötő ajándékba férfiaknak

A férfiak is szívesen viselnek karkötőt. Főleg kézzel készített ajándékot. Büszkévé teszi őket.

Úgyhogy bátran készíthetsz férfi karkötőt is. A lépések ugyanazok, meg kell tudnod, hogy milyen színeket kedvel (ihletet adhat a kedvenc focicsapata is), hogyan öltözik leggyakrabban (ha a karkötő színvilága passzol, szívesebben fogja hordani).

A charmokkal érdemes vigyázni, a férfiak nem kedvelik a sok kütyüt, ami lelóg a karkötőről. Ilyenkor a kevesebb több.

Ha otthon, saját magad szeretnéd elkészíteni az ékszert, akkor az Ékszerkészítés házilag című cikket ajánlom!

Összegezve

Az ajándék karkötő leginkább a megajándékozott személyiségéhez kell, hogy passzoljon, színeiben, medáljaival, szorosságával. Ezért az előkészítő munka legalább olyan fontos, mint maga a karkötő elkészítése.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.