2016-12-01 retro ajándék- retro rádió

Retro ajándék- 6 ajándék ötlet a retro szerelmeseinek

Mit vegyünk annak, aki imádja a retro cuccokat? Teljesen mindegy, hogy feleséged, testvéred, férjed, édesapád, édesanyád, a lényeg, ha szereti a retro cuccokat, akkor most ebből a posztból ötletet meríthetsz.

 

1, Zenegép, az igazi retro ajándék

Aki a retro dolgokat szereti biztosan oda lesz a boldogságtól, ha egy zenegépet kap ajándékba. Tudom, ez a drága ajándékok közé tartozik, de a siker garantált! 🙂 Számos filmben szerepelnek zenegépek. Mindig a buli, a jó hangulat beindulását okozza, ha megszólal. Aki látta, biztos emlékszik a Nem félünk a farkastól című amerikai drámára (Elizabeth Taylor és Richard Burton főszereplésével), amiben fontos szerepet kap egy zenegép.

De még sorolhatnánk mennyi filmben tűnik elő, pedig megjelenésekor egyszerre volt csodálat és utálat tárgya.

 

 

 

2, Bakelit lejátszó

Maradjunk a zenénél és képzeld el egy pillanatra, ahogy kiválasztassz egy bakelit lemezt a kedvenc énekesedtől… majd a bakelit tűje alatt elkezd pörögni a bakelit korong és megszólal azon a lágy, meleg hangzásán… Lehet, recseg egy kicsit először, lehet néha félresiklik, de sajátos hangzását utánozni nem lehet. Éppen ezért olyan különleges sokaknak egy bakelit lejátszó ajándékba. Pótolhatatlan és megfizethetetlen, főleg azoknak, akikben nosztalgikus hangulatot ébreszt fiatal korukból.

Ráadásul a bakelit lemezeknek külön értékük van. Vannak, akik komoly gyűjteményt tartanak fenn, eladnak, vásárolnak lemezeket.

retro ajándék- bakelit lejátszó

3, Retro rádió

Mostmár tényleg ez az utolsó zenével kapcsolatos ajándék ötlet.:) A retro rádió mindenkinek, aki abban a korban élt, amikor a rádió újdonságnak számított. Ahogy szüleim elmesélték, egy táska rádiónak óriási jelentősége volt akkoriban. Ha valakinek volt a környéken, akkor sokan körbeülték és hallgatták rajta a legújabb slágereket. Ma már könnyebb hozzájutni, így annak kiváló ajándék, akiben a retro rádió ébreszt nosztalgikus érzéseket.

retro ajándék- retro rádió

4, Retro állólámpa

Elmaradhatatlan kelléke volt egy szobának az állólámpa. Jellegzetes formájuk, színük azonnal feltűnik, ha egy boltban keresgélünk ilyen után. Számos filmben szerepelnek, hisz sajátos retro hangulatot kölcsönöznek egy szobának. Ideális ajándék lehet bárkinek, aki vissza akarja csempészni otthonába a retro életérzést.

A retro életérzésről sok érdekes cikket olvashatsz a Retro-vintage blogoldalon! 🙂

retro ajándék- retro állólámpa

5, Kotyogós kávéfőző

Nem kell senkinek se bemutatni a kotyogós kávéfőzőt.:) Egyszerű de nagyszerű találmány és ugyanúgy hozzá tartozik a retro cuccokhoz, mint az előzőek.

6, Retro poszter

Egy retro poszter igazi retro ajándék! Sokan örülnek neki, ha olyan helyet vagy tárgyat ábrázol, ami a régi szép időkre emlékezteti.
Van autós, vásárlós, karácsonyi, utazós és még sok ezer féle poszter. Ha érdekelnek a különleges poszterek, akkor ebben a vintázs témájú cikkben még láthatsz párat…
retro ajándék- poszter

Ha bármi ötleted, véleményed van a cikkel kapcsolatban, nyugodtan szólj hozzá! Minden vélemény számít!
Kíváncsian várom a Te ajándék ötleteidet is! ?

 

 

…egyre több ajándék ötlet vár Rád, jó böngészést!:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.