2019-11-19

Párna ajándékba

Amennyiben párnát szeretnénk vásárolni szeretteinknek, akkor fel kell készülnünk arra, hogy nem lesz könny dolgunk, hiszen mindenki más fajtájú, alakú, anyagú párnát kedvel. Éppen ezért a legjobb ha előre tisztázzuk magunkban milyen párnát is keresünk. Ehhez a kereséshez és választáshoz, most pár tippet és tanácsot gyűjtöttünk össze, hogy a legjobb párnát adhassuk ajándékba.

Hogyan válasszunk párnát?

Ahhoz, hogy megtalálhassuk a tökéletes párnát ajándékba érdemes néhány kérdést megválaszolnunk magunkban, de ehhez nem kis kutatómunka is szükséges lehet, ha tényleg komolyan vesszük a dolgot.
Milyen méretű párnát válasszunk?

Ebben a témában a méret igen is számít, valaki oda van az óriás párnákért, amikbe lefekvéskor belesüppedhet, míg mások inkább a hagyományos kispárnákért és díszpárnákért van oda. Ezen kérdés eldöntéséhez érdemes megfigyelnünk ismerősünk lakásában, szobájában milyen párnák kapnak helyet többségében.

Memóriahabos, vagy töltött párnát válasszunk?

A memóriahab különleges tulajdonsága, hogy képes felvenni a fej és a nyak formáját. Vannak anatómiai formájúak, vagy hagyományosak is, illetve a méretük is változó, de aki kedveli az ilyen fajta párnákat, azoknak tökéletes választás lehet, hiszen nagyszerű alvást biztosíthat tulajdonosa számára. A különböző töltetű párnák közül is választhatunk természetesen.

A műszállal töltött párnák elég masszív tartást adnak, míg a tollal töltött verziók némileg laposabbak, de még így is jó tartást tudnak adni. Azonban ha valaki a lapos és puha párnákat részesíti előnyben, annak a pehelypárna lehet a tökéletes ajándék párna.

A párnához egy kiváló minőségű ágynemű is illik, amiről a Milyen ágyneműt válasszak fiataloknak? című cikkben olvashatsz.

Milyen árban vásároljunk párnát?

Párnák esetében is igen széles az árkategória, hiszen kapható 1000 Ft-tól 100000 Ft-ig. Lényegében minden a tölteten múlik. Amennyiben megfizethető árú párnát keresünk ajándékba, akkor mindenképpen a műszálas és pamut párnák lesznek megfelelőek. Ha magasabb árkategóriában nézelődünk, akkor a pelyhes, illetve selyem párnák is jó választásnak tűnhetnek. Ezeknek az ára a csillagos égig mehet, de azért itt is lehet igazán jó ajánlatokat találni.
Párna férfiaknak

Amikor férfiak számára veszünk párnát, nagyon nehéz dolgunk lehet, hiszen a férfiak többsége nem fordít olyan nagy figyelmet a párnáikra. Mindenesetre, ha férfi ismerősünk számára választunk párnát, az inkább legyen a keményebb fajtából, hogyha pihenésre hajtaná a fejét rajta, vagy annak támaszkodva böngészne a neten, akkor biztosítson kellő tartást számára.

Párna nőknek

Hölgyek számára talán némileg könnyebb egy ajándék párna kiválasztása, hiszen a hölgyek sokkal több figyelmet szentelnek a lakás és a szoba összképének fenntartásának. Náluk sokkal jobban számít a párna alakja, anyaga, színe, illetve így maga funkció is. Számukra egy egyszerűbb díszpárna ugyanúgy jó választás lehet, mint egy hálószobába való párna, melyre esténként lepihenhet.

Párna gyerekeknek

Gyerekek számára sem olyan egyszerű a megfelelő párna kiválasztása, mint azt gondolnánk. Minden kis lurkónak meg van a maga elképzelése, hogy milyen tárgyakat szeretne szobájában látni. Náluk talán a forma és az anyag még másodlagos, de a kinézet igen is számít nekik. Természetesen mivel minden gyermek szereti a meséket és rajzfilmeket, ezért a legjobb választás az lehet, ha egy olyan párnát vásárolunk nekik, amelyen megjelenik valamelyik kedvenc mesehősük.

Ha gyermeknek szeretnél ajándékot választani, akkor a Disney termékek kiváló megoldás lehetnek. A Disney termékek altatáshoz című cikkben erről is szó van.
Összefoglalva:

Ahogy bármilyen ajándék vétel, úgy a párna választás ajándékként sem lehet egyszerű döntés. Ezért igyekezzünk minél inkább az ajándékozó igényeinek megfelelő párnát választani, hogy így valódi örömöt csalhassunk arcára.

A párnához jó választás lehet a Disney ágyneműhuzat. De hogyan lehet kiválasztani a legjobbat? Ehhez adunk segítséget a Melyik Disney ágyneműhuzatot válasszam? című cikkben.

Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.