2019-03-31 naturkozmetikum

Natúrkozmetikumok ajándékba

Miért adj ajándékba natúrkozmetikumot?

A kozmetikumok testünk, bőrünk karbantartásában segítenek. Ha lecseréljük vegyszerrel előállított és rengeteg tartósítószert alkalmazó kozmetikai termékeinket természetes alapanyagokból készült natúrkozmetikumokra, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért.

Tegyük meg ezt a szeretteink egészségéért.

Natúrkozmetikumot kani ajándékba azt jelenti, valaki gondoskodik rólam, vigyáz rám.

Legyél Te ez a valaki! Adj ajándékba natúrkozmetikumokat!

 

Mi az a natúrkozmetikum?

A natúrkozmetikumok olyan arc- és testápolási készítmények, melyek előállításához kizárólag természetes eredetű alapanyagokat (gyógynövény-, zöldség-, gyümölcskivonatok, növényi olajok, fűszernövények, illóolajok, növényi glicerin stb.) használnak, és káros szintetikus kémiai anyagoktól mentesek.

naturkozmetikumMilyen natúrkozmetikumot érdemes ajándékba adni?

Testápolót mindig lehet ajándékozni. A szennyezett levegő szárítja a bőrünket, nincs ember, akinek ne lenne szüksége testápolóra. Ráadásul egy alap testápolót, amiben nincs illatanyag, azt otthon könnyű testreszabni, és a kedvenc illatunkkal, olajunkkal felturbózni.

Illóolajok ajándékba – a leghálásabb dolog. Az illóolajok olyan sokrétűen használhatóak, hogy a megajándékozott mosolya egész biztosan őszinte lesz.

Sampon szintén fogyóeszköz. Egy jó natúr sampon, amit az egész család használhat, emlékezetes ajándék.

Natúr szappan. Szintén fogyóeszköz. Lehet többféle illattal venni, remek idényajándék.

Kiváló ötlet natúrkozmetikusmot hölgyeknek ajándékba adni! Az ajándék ötletek nőknek oldalunkon még további ötleteket találhatsz hölgyeknek!

Mire érdemes figyelni kozmetikum vásárlásakor?

A címkén fel van tüntetve minden összetevő, illetve, hogy összetevők származási helye (pl. ellenőrzött ökológiai gazdaság).

 

A natúrkozmetikumoknak három fokozata létezik:

 • Natúrkozmetikum.

Nem natúrkozmetikum az a sampon, krém vagy bármilyen más kozmetikai termék, amely a kőolajszármazékok vagy a szintetikus anyagok mellett “némi” természetes anyagot is tartalmaz. Ha egy natúrkozmetikum bioösszetevőkkel készül, akkor csillagozással kell feltüntetni, hogy melyik származik ökológiai gazdálkodásból.

 • Bio összetevőket is tartalmazó natúrkozmetikum.
 • Tiszán bio kozmetikum.

Ellenőrzött bio/natúrkozmetikumról akkor beszélhetünk, ha a kozmetikum alapanyagait, gyártását, csomagolását, stb. saját kritériumrendszer szerint valamely ellenőrző szervezet felügyeli (pl.BDIH). A bio kozmetikumok minősítését Magyarországon a Biokontroll Hungária Nonporfit Kft (HU-ÖKO-01) végzi. A szervezet megköveteli, hogy az alapanyagok 95%-ban ökológiai gazdálkodásból származzanak.Natúrkozmetikumok hátrányai

 • Hamarabb lejár a szavatosságuk.
 • Néhány esetben ugyanúgy allergizálhat, mint a vegyszeres kozmetikum.
 • Az ára magasabb, mint a vegyszeres társaié.

 

Natúrkozmetikumok előnyei

 • Nem tartalmaznak hozzáadott mesterséges anyagokat, pl. illatanyag, tartósító anyagot.
 • Mindig tudod „mi van benne”, mit kensz magadra.
 • Parabén mentes – nem lesznek gyanús mellékhatások, melyek minél több kozmetikumot használunk, annál inkább sokszorozódnak.
 • Nem öregítik a bőrt. A kemikáliák nincsenek jó hatással a bőr hosszútávú egészségére.
 • Segítik a bőr természetes megújulását.
 • Az ásványi olajok eltömítik a pórusokat, ezzel krónikus betegséget is okozhat, a natúrkozmetikumok nem tömítik el a pólusokat, nem betegítenek meg.
 • Kisebb az ökológiai lábnyomuk, kevésbé szennyezik a környezetet.

 

Összegezve, ha natúrkozmetikumot ajándékozunk, azzal azt üzenjük, hogy jót akarunk neki, vigyázunk rá és minőségre nem sajnáljuk a pénzt sem.

A naturkence.hu natúrkozmetikum webáruházban natúrkozmetikumok széles kínálatát találod! Könnyű és gyors vásárlás, segítőkész, szakértő ügyfélszolgálat!Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.