2017-02-21 ajándék ötletek

Ajándék ötletek gyerekeknek

Gondoljunk bele egy évben hányszor vásárolunk ajándékot. Jön egy születésnap, névnap, jó bizonyítvány, húsvét, gyereknap, esetleg keresztelő, na és persze karácsony. Könnyítés képen adunk egy pár ötletet, melyek azok a játékok, amelyekkel biztos nem lövünk mellé, sőt magunknak is el tudnánk képzelni.

Ajándék ötletek gyerekeknek és a végén a gyermek lelkű felnőttekről se feledkezünk meg…:)

Ajándék ötletek kisgyermekeknek (0-3 éves korúaknak)

sophie-zsiraf-natur-ragoka-vulli
A babák imádják azokat a játékokat, amik puhák, kellemes megfogni, felkeltik a figyelmüket. Ebben a korban fejlődik érzékelésük észlelésük. Fontos, hogy olyan játékokat vegyünk, amik káros anyagoktól garantáltan mentes, könnyen tisztíthatóak. Ilyen játékok a kedves kis Sophie termékek, mely az egész világot meghódította már.

Ebben a korban a mozgás is elsődleges tevékenység a gyermekek számára. Ma már óriási választékban lehet válogatni a rollerek és biciklik között. De nem csak az udvarra lehet válogatni a mozgásos játékok között, hanem nyugodtan gondolkodhatunk benti mozgásos játékokban. Ide kattintva rengeteg mozgásos benti játék között válogathatsz.

Ajándék ötletek gyerekeknek… óvodás kor (3-7 éves korúaknak)

Az óvodás kor játék- fejlődés-tanulás tekintetében a legaktívabb, legfontosabb korszak a gyerekek életében. Rövid időn belül is képesek ugrás szerű fejlődésre. De ha mindezt játékosan, könnyedén szinte észrevétlenül szeretnénk elérni, akkor a megfelelő játékokkal el tudjuk érni. Nem szükséges unalmas munkafüzetek kitöltése, a száraz matematikát csak számolással gyakorolni.Gigi Gnomo

Természetesen jó, ha tudjuk milyen érdeklődésű a gyermek és mik azok a területek, amiknek szükséges esetleges fejlesztése. Ide kattintva kifejezetten fejlesztő játékok között lehet válogatni, melyek izgalmasak, viccesek.
Nagyon sok társasjáték van, amiben az egész család részt tud venni. És most ne a “Ki nevet a végén?”- re gondoljunk!

Minden társasjáték fejleszti gyermekünket, de nem csak azért, mert számol, vagy felismeri a dobókocka pöttyeit, hanem a játék során megtapasztalja, milyen veszíteni. Igen…ezt is meg kell tanulni, ezért nem szabad minden esetben nyerni hagyni. A sikerélmény elengedhetetlen és nagyon fontos, de előbb utóbb jó, ha szembesül ezzel is.

Megtanul a játék során várakozni, érzelmeit kifejezni, vagy épp visszafogni, a lépésekkel a szem-kéz koordinációja ügyesedik.

Ahogy a bábukat vagy kártyákat pakolja, értelmi képessége fejlődik, gondolkodik, összehasonlít, figyel, emlékezik és nem utolsó sorban fejlődik kifejező képessége.

Ajándék ötletek iskolásoknak (8 éves kortól)

Hát igen…Nekik tényleg nem könnyű ajándékot választani. De ha nem akarjuk elütni egy pólóval(mert nem ismerjük a stílusát), vagy nem pénzt akarunk adni (mert már a múltkor is azt kapott tőlünk) akkor jó helyen vagy! Ezek az egyszemélyes játékok egytől egyik a Thinkfun nagyszerű logikai, gondolkodtató játékai, amik egyébként nekünk is feladja a leckét.

Az én személyes kedvenceim többek között: Takenoko, Gigi Gnomo, Elvarázsolt Labirintus és a Dixit… és még sorolhatnám.Ajándék ötletek barátoknak

Ajándék ötletek gyerekeknek ÉS felnőtteknek! 🙂 Ha azt gondolja bárki, hogy felnőtteknek tuti nem ajándékoz játékot, akkor meglepem. Rengeteg olyan játék van, amivel a szórakozásra hajlamos játékos beállítottságú felnőtteket megajándékozhatjuk. Pl. itt van az Imagine, ami egy egész estés szórakozást nyújthat akár 6-8 fős társaság számára is.Pandemic_Legacy_magyar_kiadas

Aki volt már szabadulós szobába az tudja milyen izgalmas ez az interaktív játék. Ennek társasjáték verziója az Escape the room, aminek sajnos egy hátránya van: ha kijutottunk sajnos többször nem játszhatjuk, hisz ismerjük a menetét.
Viszont tovább tudjuk ajándékozni. Hosszú és izgalmas társasjáték a Pandemic: Legacy. Tapasztaltabb társasjátékozóknak ajánljuk, akik nem sajnálják a játéktól az időt.

Az összes játék között a Játékfarm oldalán tudsz böngészni, ahol egész biztos találsz az alkalomhoz illő játékot!

 

Ha bármi ötleted, véleményed van az Ajándék ötletek gyerekeknek cikkel kapcsolatban, nyugodtan szólj hozzá! Minden vélemény számít!

…egyre több ajándék ötlet vár Rád, jó böngészést!:)Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.