2019-11-21 Férfi karóra ajándékba

Férfi karóra ajándékba

A karóra, mint kiegészítő tulajdonképpen státusz szimbólumnak tekinthető, ezért amikor karóra vásárláson törjük a fejünket jó pár dolgot végig kell gondolnunk, hogy a megfelelő órát kiválaszthassuk. Ez hatványozottan igaz, akkor ha az adott karórát ajándékba szánnánk egy férfi ismerősünknek. Ilyenkor a kérdések is csap szaporodnak fejünkben és a döntés is nehezebbé válik.

Modern karórák

A modern dizájnnal és technológiákkal ellátott karórák igen felkapottak mostanság. Ezek között találhatunk némileg sportosabb típusokat, de persze az elegáns, kifejezetten férfias darabok is épp úgy megtalálhatóak, mint ahogy az unisex változatok is. A technológiákkal, amelyekkel ezek a típusú karórák fel vannak szerelve, hosszú órákig el lehet játszani, de emellett természetesen készek betölteni elsődleges feladatukat is.
A napenergiával működő modellek azok számára lehetnek szimpatikusak, akik energiatudatosan élnek, melyekbe rádió vezérelt időszinkronizálás kerül beépítésre azon karórák biztosítják az abszolút pontosságot, a gazdag szenzoros felszereltséggel rendelkező okos órák pedig az olyan értékek mérésében nyújtanak segítséget, melyekről régen nem is gondoltuk, hogy karóra képes lehet. (pl.: pulzusszám).

Elegáns karórák

Azoknak a férfiaknak akinek az elegancia a fő védjegyük, mindenképp válaszunk egy visszafogott, minden csicsás kiegészítőtől mentes elegáns változatot. Ezeknél az óráknál a hangsúly a megjelenésen és a külcsínyen van, a funkció másodlagosnak tekinthető. Elegáns kategóriában főképp a fémszíjas, valamint a bőrszíjas férfi karórák hódítanak, a termék paletta pedig tényleg kifejezetten széles.

Akik nem szeretnének mellé lőni ajándékválasztáskor és nem áll szándékukban kísérletezni egy extrémebb karórával azok szavazzanak egy minőségi, időtálló darabra az elegánsabb változatok közül.
Fiatalos karórák

A karórák széles választékában ma már a kamaszoknak is találhatunk minőségi és egyben dizájnos karórát. A fiatalság esetében a provokatív darabok lehetnek az igazán nyerő választások, a maguk harsány színvilágával. Persze itt is mindenféle funkcióba belefuthatunk, de a fiatalok számára nem biztos, hogy ez a mérvadó.

Sportos karórák

A robosztus, ellenálló, mindenféle védelemmel ellátott karórák azok számára ajánlott akik mindennapi aktív, sportos életmódot folytatnak. Ezeknek az óráknak a funkciói is széles skálán mozoghatnak az egyszerű stoppertől, a pulzusszám mérésig. Amennyiben ilyen típusú karórát szánnánk ismerősünknek ajándékba, akkor érdemes vízálló típust választani, emellett pedig legyenek megtalálhatóak rajta egyéb személyre szabható funkciók is.

Cserélhető szíjú karórák

Egy költséghatékony megoldás, ha egyetlen időtálló és mindenhez illő, univerzális karórába ruházunk be, ma már találhatunk kiváló minőségű, személyre szabható megoldások a karóradivatban is. A különböző cserélhető pántok és díszítések által adott a lehetőség arra, hogy ismerősünk könnyen az aktuális hangulatához, alkalomhoz passzoló kiegészítőt kreáljon karórájából. A férfi ismerősünk stílusa nem határolható be egyértelműen, akkor válasszunk egy olyan karórát, mely egyaránt illeszthető bőr, fém, vagy szövet anyagú óraszíj is, így rögtön mintha több órával rendelkezne egyszerre és ezt az éppen aznapi stílusához is igazíthatja.

Összegezve:

A férfi ismerőseinknek szánt ajándék kiválasztása sohasem lehet egyszerű feladat, de ha ismerjük stílusát, korosztályát, életvitelét, akkor könnyedebben kiválaszthatunk egy olyan karórát, amely az ő igényeinek is maximálisan megfelel. Egy karórának pedig szinte minden férfi örülne, hiszen ahogy a mondás is tartja a komoly férfit az különbözteti meg a komolytalantól, hogy az egyiknek van karórája, a másik meg komolytalan.
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.