2020-02-20 Ajándék készítés házilag

Ajándék készítés házilag

A legörömtelibb ajándékötlet, mindig az, amire időt és energiát szántunk, beletettük a szívünk – lelkünk. Az ilyen ajándék mindig utat talál a megajándékozott szívéhez.

Lássunk néhány egyszerű ötletet, milyen házilag készült ajándékkal tudjuk meglepni a szeretteinket.

Ajándék készítés házilag – Ékszerszettek

Az ékszerek mindig nagy sikert aratnak, az ékszerszettek pedig még nagyobbat. Ha ügyes vagy, horgolhatsz fülbevalót és nyakéket, ha a kézimunka nem az erősséged, akkor ékszer alkatrészekből könnyen össze tudod varázsolni a fülbevalót, nyakláncot, és még a karkötőt is hozzá.

Amire figyelned kell, hogy olyan milyen színeket használj, ami passzolni fog a megajándékozott haj és bőrszínéhez, esetleg a gyakran hordott ruhái színvilágához.

Aztán arra is ügyelned kell, hogy milyen kapoccsal, zárszerkezettel készíted az ékszereket, érdemes a nagyobb biztonságra törekedni, hogy hosszan viselhesse a kézzel készített ajándékunkat.

Ajándék készítés házilag – Karkötők

A karkötő készítés nagyon divatos ajándék ötlet, mert viszonylag könnyű az elkészítése, és a színek, charmok miatt a variációk száma végtelen, tehát egyetlen családtagnak is készíthetünk többször karkötőt ajándékba.

Itt is a színekre, és a zárócsomókra, kapcsokra kell figyelni. Ezenkívül a színes fonlak minőségére. Nem jó, ha már másnap bolyhosodik, szálak lógnak ki belőle. Erre érdemes már az elkészítés előtt nagyobb hangsúlyt fektetni.

Ajándék készítés házilag – Egyedi gyertyák

A gyertyakészítés sok évtizedes hagyományra tekint vissza. Az egyedi színű, illatú és mintázatú gyertyák kedves és színpompás ajándéknak számítanak. Emlékszem, egyszer alkottam egy egyszerű, dísztelen fehér gyertyát, ami két csomót formázott, még mindig ott van édesanyám polcán.

Amire érdemes figyelni, az az illat, fontos, hogy a megajándékozott ne legyen rá allergiás, és kedvelje az általunk választott illatot.

Ajándék készítés házilag – Színpompás sütemények

Hatalmas divatja van a kézzel készített színpompás süteményeknek. Ha ilyen ajándékötletben gondolkodunk, elegendő, ha keresünk egy félnapos műhelyfoglalkozást, és ott a tanár felügyelete alatt tökéletesre készíthetjük az ajándékainkat úgy, hogy nem kell minden eszközt nekünk beszerezni, és egyedül szenvedni a kétes eredményekért.

Ajándék készítés házilag – Hűtőmágnes

A hűtőmágneseket mindenki szereti, ezt az is bizonyítja, hogy minden háztartásban van hűtőmágnes a hűtőn. Tehát hűtőmágnest készíteni ajándékba, jó ötlet. Nem is nehéz. Válasszuk ki a képet, amit szeretnénk a hűtőre tenni, majd akár előre megvett műanyagból, akár üveglencséből készítsük el a mágnest.

Összegezve Millió-féle ajándékot készíthetsz házilag, úgyhogy soha sem ér véget a sor. Ha mégis gyors megoldásra van szükséged, akkor egy ajándék ötlet webshop rengeteg lehetőséget nyújt.

Tagged on:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* GDPR checkbox elfogadása kötelező.

*

Elfogadom.